24 C
București
miercuri, 22 mai, 2024
Acasă Comenzi la X

Comenzi la X


Introducere


In aceasta sectiune te vom invata despre bot-ul DesireNET de servicii, X si comenzi la X. X de obicei poate fi gasit in aproape toate canalele inregistrate si este un serviciu pe care DesireNET il ofera canalelor inregistrate sa asiste la stabilitate. Unele functii de baza ale lui X sunt: Abilitatea de a seta banuri pe o anumita perioada de timp, mentinerea unei liste de acces din care X poate acorda VOICE si/sau OP cu nivelul de acces adecvat si prevenirea furtului de canale in timpul unui netsplit.

Inainte sa incepem, iti vom oferii cateva informatii despre lucrurile pe care le vei gasi in acest document. Este important ca tu sa citesti acest lucru deoarece contine informatii importante despre cum sa citesti corect acest document.


Despre sintaxele si parametrii de comenzi la X


X urmeaza o schema de sintaxa standard pentru botii de IRC. Sunt trei tipuri de comenzi la X. Comenzi de canal, care pot fi utilizate numai pentru canale. Comenzi de utilizator care pot fi utilizate numai pentru utilizatori. Comenzi la X partajate, care pot fi utilizate pentru un canal sau pentru un utilizator. Iti vom oferi un exemplu de comanda partajata mai jos.

/msg x info #canalul_tinta
/msg x info userul_tinta
Comanda X INFO este o comanda partajata. Poate fi folosita fie pentru un canal, fie pentru un utilizator, cu conditia sa ai suficient acces.

Pe parcursul acestei documentatii, poti vedea lucruri precum <> si []. Sunt identificatori pentru tipul de informatii solicitate de comanda.

Identificator Descriere
<> Aceasta este o informatie necesara. Nu poti utiliza comanda fara ea.
[] Aceasta este o informatie optionala. Nu trebuie sa o folosesti pentru a utiliza comanda.
x|y Aceasta este o decizie. Trebuie sa alegi una dintre optiunile date pentru ca aceasta comanda sa functioneze.
x-y Acesta este un interval. Poti alege orice intre intervalele date.
* Acesta este un identificator al documentatiei. Comenzile cu acest lucru in fata lor fac parte din comanda MODINFO sau SET. Comenzile cu acesti identificatori sunt intotdeauna sub comanda care il detine.

Identificatorii sunt de obicei cuplati impreuna cu un substituent pentru a iti spune ce sa introduci pentru ca o anumita comanda sa functioneze.

Substituent Descriere
<nick> Este necesar nickname-ul utilizatorului.
<user> Este necesar user-ul utilizatorului. Daca nu esti sigur de acesta, poti oricand sa inlocuiesti user-ul cu =nickname dar acest lucru va functiona doar daca este autentificat la X. Puteti utiliza, de asemenea, comanda VERIFY pentru a obtine user-ul unui utilizator si pentru a determina daca acesta este autentificat la X.
<patern> Orice sir de cautare care foloseste metacaracterele (* si ?). Un sir *!*ident@host este un exemplu de model/patern.

Nota pentru ‘scripters’

Scripturile care folosesc comenzi la X ar trebui sa fie intotdeauna utilizate /msg [email protected] pentru toate comenzile, nu doar pentru comanda de autentificare. Acest lucru va asigura ca, comanda este intotdeauna trimisa catre X in cazul in care X are nick-ul schimbat temporar sau orice alta circumstanta neprevazuta care altfel ar face scriptul tau inutilizabil pana cand X va fi restabilit la nick-ul si la starea sa operationala. De asemenea, impiedica scriptul tau sa trimita credentialele catre nick-ul X de pe alte retele, in cazul in care utilizatorii tai se conecteaza pe alte retele. Nu seta niciodata ca scripturile tale sa trimita comenzi la X prin /msg X.


Lista de comenzi la X


Aceasta este o lista cu comenzi la X. A fost impartita pe niveluri de acces. Deci, vom incepe cu cel mai inalt nivel de acces si vom cobori la cel mai mic. Retine, utilizatorii cu niveluri de acces mai ridicate pot efectua toate comenzile mai mici decat nivelul lor de acces. De exemplu, daca ai avea acces 450 pe canalul #Test, ai putea folosi comenzi la X care au nevoie de acces 0 pana la 450. Nu poti folosi niciodata comenzi la X care necesita acces mai mare decat nivelul tau de acces.

Managerul de canal este proprietarul canalului si autoritatea suprema pentru administrarea acestuia. Managerii de canale pot numi si revoca administratorii si operatorii subordonati de pe canale dupa dorinta lor, pot modifica orice setari din X pentru canale si setarile specifice canalelor pentru utilizatorii de pe canale.

Comanda Exemplu Descriere
PART
/msg X part <#canal> Aceasta comanda ii va spune lui X sa paraseasca canalul. De obicei, aceasta este o idee proasta.
SET
/msg X set <#canal> <optiune> <valoare> Activeaza sau dezactiveaza o optiune pentru canalul tau.

Setarea subcomenzilor:

 • AUTOJOIN
 • MASSDEOPPRO
 • NOOP
 • NOTAKE
 • OPLOG
 • STRICTOP
 • TAKEREVENGE
AUTOJOIN
/msg X set <#canal> autojoin <on|off> Daca aceasta optiune este activata, X va intra automat pe canalul tau atunci cand se va reconecta la retea.
MASSDEOPPRO
/msg X set <#canal> massdeoppro <0-7> Aceasta optiune ii spune lui X numarul maxim de deops pe care X il va permite utilizatorului sa plaseze in 15 secunde. Daca un utilizator depaseste numarul specificat in aceasta setare, X ii va da BAN utilizatorului cu nivel de 25 si il va suspenda timp de 5 minute.

Nota: Aceasta optiune functioneaza numai cu comanda /mode #canal –o. Comanda DEOP prin X este scutita de aceasta functie. Daca aceasta este setata la 0, aceasta optiune va fi dezactivata.

NOOP
/msg X set <#canal> noop <on|off> Daca aceasta optiune este activata, X nu va perminte nici unui utilizator sa fie OP. Chiar daca sunt autentificati la X.

Utilizatorii cu acces de 100 sau mai mare vor putea utiliza in continuare X pentru a da KICK, BAN, etc. Utilizarea acestei optiuni va poate lasa canalul fara OP daca X va fi deconectat pentru mentenanta.

NOTAKE
/msg X set <#canal> notake <on|off> NoTake impiedica preluarea canalului tau printr-un massban dat de catre operatori.

Nota: Managerul canalului poate prelua intotdeauna propriul canal.

OPLOG
/msg X set <#canal> oplog <on|off> Cand este activata, urmatoarele comenzi se vor trimite prin OpNotices: OP, DEOP, VOICE, DEVOICE, UNBAN, CLEARMODE.

Aceasta va oferi o pista de audit pentru oricine abuzeaza de accesul sau X pe un canal care anterior nu avea nicio responsabilitate.

STRICTOP
/msg X set <#canal> strictop <on|off> Daca aceasta optiune este activata, X va permite doar utilizatorilor care sunt autentificati si au acces 100 sau mai mare sa fie OP pe canal.
TAKEREVENGE
/msg X set <#canal> takerevenge <none|ban|suspend> Aceasta optiune il face pe X sa reactioneze catre un OP care incearca sa preia canalul.

Daca este setata cu NONE, X doar va opri incercarea de preluare al canalului.

Daca este setata cu BAN, X il va bana pe OP-ul care incearca preluarea canalului.

Daca este setata cu SUSPEND, X il va bana pe OP-ul care incearca preluarea canalului si ii va suspenda acces-ul.

Administratorii de incredere ai canalului sunt numiti de catre managerul canalului. In general, un Administrator de incredere al canalului este bine cunoscut de catre manager. Acesti administratori pot controla setarile de securitate pentru canal in numele managerului. La fel ca managerul, pot adauga si elimina administratori si operatori subordonati ai canalului.

Comanda Exemplu Descriere
JOIN
/msg X join <#canal> Aceasta ii va spune lui X sa intre pe canalul tau.
SET
/msg X set <#canal> <optiune> <valoare> Seteaza o optiune in canalul tau.
AUTOTOPIC
/msg X set <#canal> autotopic <on|off> Daca aceasta este activata, X va seta topic-ul la descrierea canalului si URL-ul la fiecare 30 de minute.
DESCRIPTION sau DESC
/msg X set <#canal> description [text]
sau
/msg X set <#canal> desc [text]
Aceasta va seta descrierea canalului (cu maximum 380 de caractere) pentru canalul tau prin X. Va fi vizibila in raspunsul CHANINFO. Daca nu este furnizat niciun text de descriere, descrierea actuala va fi eliminata.
FLOATLIM
/msg X set <#canal> floatlim <on|off> Daca aceasta este activata, X va seta o limita de canal cu o marja peste numarul de utilizatori din canalul tau. Acest lucru te poate ajuta sa impiedici floodnet-urile de join si flood-ul canalului.

Setarea subcomenzilor:

 • FLOATGRACE
 • FLOATMARGIN
 • FLOATMAX
 • FLOATPERIOD
FLOATGRACE
/msg X set <#canal> floatgrace <0-19> Aceasta va permite sa setati valoarea gratiei pentru optiunea float de limita. Daca diferenta dintre limita canalului si care ar fi noua limita este mai mica decat valoarea gratiei, X nu va modifica limita. Acest lucru va reduce zgomotul pe care il face X la fiecare schimbare de limita.

Setarea acestuia la 0 va dezactiva aceasta optiune.

Valoarea implicita pentru aceasta este 1.

Parte din comanda FLOATLIM.

FLOATMARGIN
/msg X set <#canal> floatmargin <2-20> Aceasta seteaza marja pentru limita canalului. Limita canalului va fi intotdeauna setata la numarul de utilizatori din canalul tau plus valoarea FLOATMARGIN.

Valoarea implicita pentru aceasta este 3.

Parte din comanda FLOATLIM.

FLOATMAX
/msg X set <#canal> floatmax <0-65536> Cand este activata, X nu va seta o limita mai mare decat valoarea FLOATMAX.

Valoarea implicita pentru aceasta este 0.

Parte din comanda FLOATLIM.

FLOATPERIOD
/msg X set <#canal> floatperiod <20-200> Acesta este timpul exprimat in secunde, in care X va astepta inainte de a reseta limita canalului.

Valoarea implicita pentru aceasta este 20 seconds.

Parte din comanda FLOATLIM.

FLOODPRO
/msg X set <#canal> floodpro <defaults|kick|ban|off> Aceasta comanda activeaza protectia lui X pentru canalul tau impotriva flood-urilor.

Setarea subcomenzilor:

 • CTCPFLOOD
 • FLOODPERIOD
 • MSGFLOOD
 • NOTICEFLOOD
 • REPEATFLOOD
CTCPFLOOD
/msg X set <#canal> ctcpflood <0|2-15> Acesta este numarul maxim de comenzi CTCP pe care un utilizator le poate trimite simultan pe canalul tau in timpul stabilit de tine pentru FLOODPERIOD, inainte de a fi pedepsit de X.

Setarea acesteia la 0 va dezactiva protectia impotriva flood-ului.

Parte din comanda FLOODPRO.

FLOODPERIOD
/msg X set <#canal> floodperiod <0-15> Aceasta comanda va seta perioada de timp inainte ca una din optiunile de protectie impotriva flood-ului sa fie indeplinita inainte ca X sa ia masuri impotriva unui utilizator.

Setarea acesteia la 0 va dezactiva protectia impotriva flood-ului.

Parte din comanda FLOODPRO.

MSGFLOOD
/msg X set <#canal> msgflood <0|2-220> Acesta este numarul maxim de mesaje pe care un utilizator le poate trimite pe canalul tau simultan in timpul stabilit de tine pentru FLOODPERIOD, inainte de a fi pedepsit de X.

Setarea acesteia la 0 va dezactiva protectia impotriva flood-ului.

Parte din comanda FLOODPRO.

NOTICEFLOOD
/msg X set <#canal> noticeflood <0|2-15> Acesta este numarul maxim de notice-uri pe care un utilizator le poate trimite pe canalul tau simultan in timpul stabilit de tine pentru FLOODPERIOD, inainte de a fi pedepsit de X.

Setarea acesteia la 0 va dezactiva protectia impotriva flood-ului.

Parte din comanda FLOODPRO.

REPEATFLOOD
/msg X set <#canal> repeatflood <0|2-15> Daca un utilizator repeta o actiune mai mult decat valoarea pe care ai setat-o aici, X il va pedepsi pe utilizator in functie de ceea ce ai setat pentru FLOODPRO.

Parte din comandaFLOODPRO.

KEYWORDS
/msg X set <#canal> keywords [cuvite cheie] Aceasta va seta cuvintele cheie pentru canal. Fiecare cuvant cheie va trebui separat de un spatiu.

Dimensiunea maxima pentru aceasta este de 300 de caractere.

MODE
/msg X set <#canal> mode Acest lucru va salva modurile curente pe canalul tau ca implicit. Cand X va intra pe canalul tau, acesta va reseta aceste moduri.
URL
/msg X set <#canal> url [url(uri)] Aceasta va seta adresa URL pentru canalul tau. Adresa URL poate fi vizualizat cu comanda CHANINFO sau pe pagina web CService pentru canalul tau.

Daca nu este data nici-un URL, aceasta setare va fi stearsa.

Dimensiunea maxima pentru aceasta este de 180 de caractere.

USERFLAGS
/msg X set <#canal> userflags <0-2|none|op|voice> Aceasta setare va seta AUTOMODE implicit pentru toti utilizatorii noi care sunt adaugati la lista de acces a canalului.

 • Valoarea 0 va seta AUTOMODE pentru nimic.
 • Valoarea 1 va seta AUTOMODE pentru OP.
 • Valoarea 2 va seta AUTOMODE pentru VOICE.

Valoarea implicita pentru aceasta este 0.

Administratorii de liste de acces fac asa cum sugereaza titlul lor. Ei administreaza lista de utilizatori. Acesti administratori pot adauga si elimina operatorii subordonati de pe canal. De asemenea, pot modifica accesul unui operator existent sau al unui utilizator, pot configura AUTOMODE-ul al unui user si, daca este necesar, pot sterge toate modurile de pe canal.

Comanda Exemplu Descriere
ADDUSER
/msg X adduser <#canal> <user> <acces> Aceasta va adauga un user nou la canalul tau. Nu vei putea adauga un user la canalul tau cu acces egal sau mai mare decat al tau.
CLEARMODE
/msg X clearmode <#canal> Puteti utiliza acesta comanda pentru a sterge toate modurile dintr-un canal cand acesta este blocat. Se vor elimina modurile de canal +i, +l si +k. Este posibil sa nu fie cel mai bun mod de a recapata reintrarea pe canalul tau daca ati fost blocat.
MODINFO
/msg X modinfo <#canal> <access|automode> <user> <valoare> Aceasta comanda va permite sa modificati lista de acces al canalului.
ACCESS
/msg X modinfo <#canal> access <user> <nivel> Folosind aceasta comanda, puteti modifica nivelul de acces al unui user care este deja adaugat pe canalul tau. Nivelul de acces setat aici nu poate fi mai mare sau egal cu propriul tau nivel de acces. Deci, daca ai avea acces de 400, cel mai mare acces pe care l-ai putea da unui altui user este 399.

Retineti ca nu va puteti modifica propriul acces si nu puteti modifica un user cu acces egal sau mai mare decat al tau.

AUTOMODE
/msg X modinfo <#canal> automode <user> <op|voice|none> Aceasta comanda iti va permite sa setezi AUTOMODE unui user pentru OP sau VOICE sau sa il elimini complet.
REMUSER
/msg X remuser <#canal> <user> Sterge un user de pe canalul tau. Trebuie sa ai acces mai mare decat user-ul pe care doresti sa il stergi.

Te poti sterge de pe orice canal atata timp cat nu esti manager (Acces 500).

Managerii de canale care doresc sa se sterga poate sa opteze pentru PURGE sau sa-l transfere catre alt user.

Operatorii listei de utilizatori sunt similari cu operatorii de canal, cu o putere aditionala de a da kick utilizatorilor prin host. De altfel ei pot vedea statusul canalului, care afiseaza toti utilizatorii autentificati adaugati pe canal.

Comanda Exemplu Descriere
KICK
/msg X kick <#canal> <*!userid@host> [motiv] Aceasta versiune a comenzi la X va da kick tuturor utilizatorilor care se potrivesc cu host-ul furnizat.

Daca host-ul tau se potriveste cu acel host, nu vei primi kick.

Acest lucru este util pentru cazurile de flood extreme de canal. Daca te gandesti sa utilizezi aceasta comanda, recomandarea este sa setezi modul +i pe canal inainte de kick, astfel incat utilizatorii afectati sa nu poata reintra pe canal.

Userul tau va fi afisat intre paranteze in motivul kick-ului.

STATUS
/msg X status <#canal> Aceasta comanda va afisa toate flag-urile si setarile, modurile canalului, numarul de utilizatori si optiunile canalului, utilizatorii autentificati cu acces pe canal si daca X este sau nu pe canal.

Utilizatorii autentificati sunt afisati intr-un format “user/nick [nivel]”. Nick-ul va fi afisat doar daca acel utilizatorul se afla pe canal, altfel va fi afisat doar user-ul si nivelul acestuia.

Daca o cheie este setata pe canal, aceasta comanda o va afisa.

Operatorilor de canale li se ofera acces la comenzi op. Acest lucru le permite sa efectueze actiuni precum BAN si kick. De asemenea, pot suspenda si desuspenda accesul utilizatorilor subordonati.

Comanda Exemplu Descriere
OP
/msg X op <#canal> <nick1> [nick2|nick3] Aceasta comanda va oferi statutul de operator (+o) unui utilizator pe canal. Poti oferi acest statut mai multor utilizatori scriind nick-urile lor separate de spatiu.
DEOP
/msg X deop <#canal> <nick1> [nick2|nick3] Aceasta comanda va sterge statutul de operator (-o) unui utilizator de pe canal. Poti face asta pentru mai multi utilizatori scriind nick-urile acestora separate de spatiu.
INVITE
/msg X invite <#canal> Aceasta comanda va face ca X sa te invite pe canalul tau. Acest lucru este util daca canalul tau este setat cu modul +i (numai pentru invitatie), +k (cheie obligatorie) sau daca exista un +b (BAN) pe nick, ident sau host.
MODINFO
/msg X modinfo <#canal> <invite> <on|off> Deoarece aceasta comanda are o singura optiune, va fi explicata aici.

Poti utiliza aceasta comanda pentru a-ti seta invitatia automata pe un canal setand invitatia la ON. Doar dvs. puteti seta aceasta optiune.

SUSPEND
/msg X suspend <#canal> <user> <durata> <access> [motiv] Aceasta comanda va face ca X sa suspende accesul unui utilizator pe canal pentru o durata stabilita. Nivelul de acces la suspendare nu poate fi mai mare decat al tau.

Nu poti suspenda utilizatorii care au acces mai mare sau egal cu al tau. Motivul este optional.

UNSUSPEND
/msg X unsuspend <#canal> <user> Aceasta va face ca X sa elimine o suspendare a accesului unui utilizator pe canal.

Nu poti desuspenda utilizatorii care au acces mai mare sau egal cu al tau.

Noilor operatori li se ofera acces la comenzile BAN si unBAN, chiar daca nu pot sa ofere sau sa elimine statutul de operator.

Comanda Exemplu Descriere
BAN
/msg X ban <#canal> <nick!ident@host> <durata> <access> [motiv] Acesta comanda il va face pe X sa interzica un utilizator pe canal pe durata stabilita.

Daca nivelul de acces pentru BAN este de 74 sau mai mic, utilizatorul va fi deop-at (-o) si nu va putea fi op-at (+o). Daca nivelul de acces este de 75 sau mai mare, utilizatorul va fi BAN-at de pe canal. Nivelul de acces la BAN nu poate fi mai mare decat al tau.

Durata BAN-ului nu poate fi mai mica de 5 minute si nu poate depasi 365 de zile. Daca doriti sa setati un BAN permanent, utilizati 0d ca durata.

Puteti BAN utilizatorii dupa nick-ul lor sau folosind un model/patern. Motivul este optional, dar va fi folosit in comentariul de interdictie.

Motivul BAN-ului nu poate depasi 300 de caractere. Canalul nu poate avea mai mult de 500 de BAN-uri in lista lui X.

UNBAN
/msg X unban <#canal> <nick!ident@host> Acesta comanda il va face pe X sa elimine un BAN de pe canal. Nu poti elimina un BAN al carui nivel este mai mare decat al tau.

Half Operatorii pot scoate utilizatorii de pe un canal prin kick sau pot schimba topic-ul.

Comanda Exemplu Descriere
KICK
/msg X kick <#canal> <nick!ident@host> [motiv] Acesta comanda il va face pe X sa dea un utilizator afara de pe canal. Motivul este optional.
TOPIC
/msg X topic <#canal> <text> Acesta comanda il va face pe X sa stabileasca topic-ul canalului. Poate avea 145 de caractere, iar user-ul tau va fi afisat in topic-ul pe care l-ai setat.

Utilizatorii de incredere pot oferi statutul de voice (+v) sau pot elimina acest statut chiar si pentru alti utilizatori.

Comanda Exemplu Descriere
VOICE
/msg X voice <#canal> <nick1> [nick2|nick3] Aceasta comanda va oferi statutul de voice (+v) unui utilizator pe canal. Poti oferi acest statut mai multor utilizatori scriind nick-urile lor separate de spatiu.

Daca nu specifici nici un nick, X va efectua comanda actionandu-se pe tine.

DEVOICE
/msg X devoice <#canal> <nick1> [nick2|nick3] Aceasta comanda va sterge statutul de voice (-v) unui utilizator de pe canal. Poti face asta pentru mai multi utilizatori scriind nick-urile acestora separate de spatiu.

Daca nu specifici nici un nick, X va efectua comanda actionandu-se pe tine.

Utilizatorii canalului pot vizualiza lista de BAN-uri a canalului si pot vedea informatiile de status.

Comanda Exemplu Descriere
BANLIST
/msg X banlist <#canal> Utilizarea acestei comenzi la X va face ca X sa iti arate lista BAN-urilor de pe canal.
REMUSER
/msg X remuser <#canal> <user> Daca ai acces pe un canal si nu mai doresti sa fi adaugat, poti utiliza comanda REMUSER pentru a te elimina din lista de accese a acelui canal.
STATUS
/msg X status <#canal> Utilizarea acestei comenzi la X iti va arata informatiile de status/stare pentru un canal, cu exceptia modurilor setate.

Un utilizator inregistrat este un utilizator care este autentificat la X. Aceste comenzi la X sunt intotdeauna disponibile pentru orice utilizator autentificat, atat timp cat user-ul nu a fost suspendat.

Comanda Exemplu Descriere
ACCESS
/msg X access <#canal> <user> Aceasta comanda iti va arata accesul unui utilizator pe canal. Consulta graficul de mai jos pentru a afla cum sa cauti anumiti utilizatori in functie de nivelul de acces.
CHANINFO
/msg X chaninfo <#canal> Aceasta comanda iti va arata daca un canal este inregistrat, iar daca este, de catre cine este inregistrat, precum si descrierea si adresa URL a acestuia.
INFO
/msg X info <user> Aceasta comanda iti va afisa informatii despre un utilizator daca acesta nu are setat flag-ul invizibil.

Daca il folosesti pentru userul tau, iti va afisa si toate canalele la care ai acces. (numai tu si personalul CService poate vedea asta)

HELP
/msg X help <comanda> Utilizarea acestei comenzi te va ajuta sa afli detalii despre alte comenzi. Foloseste-o cu intelepciune!
LBANLIST
/msg X lbanlist <#canal> <patern> Poti utiliza aceasta comanda pentru a cauta in lista de BAN-uri a unui canal in X. Poti utiliza * ca model/patern pentru a afisa toate BAN-urile sau poti da un model nick!ident@host pentru a cauta un BAN specific.

Daca sunt mai mult de 10 rezultate, va trebuie sa te loghezi pe pagina web CService pentru a le vizualiza pe toate.

LOGIN
/msg [email protected] login <user> <parola> [Cod TOTP] Aceasta comanda te va autentifica la X!

TOTP este o aplicatie time-based, parola one-time creata pentru a spori securitatea contului tau. Daca optiunea este activata va trebui sa introduci codul TOTP dupa parola. Pentru a activa aceasta optiune, viziteaza pagina web CService.

LoC sau Login on Connect este o metoda prin care te autentifici la X odata ce te conectezi. Cand este utilizata, IP-ul tau nu va fi afisat pe retea. Verifica documentatia LoC pentru mai multe informatii.

Nota: Trebuie sa trimiti catre [email protected]. Nu poti trimite astfel: /msg X login.

MOTD
/msg X motd Aceasta comanda va afisa mesajul zilei a lui X.
NEWPASS
– Comanda dezactivata – Aceasta comanda a fost dezactivata din motive de securitate. Pentru a schimba parola, te rog navigheaza pe pagina web CService.
SET
/msg X set <optiune> <flag> Poti seta optiuni si flag-uri pentru contul tau.
INVISIBLE
/msg X set invisible <on|off> Daca aceasta optiune este activata, utilizatorii nu vor putea obtine informatii despre contul tau, cum ar fi starea ta online, prin comanda INFO. Aceasta este activata in mod prestabilit pentru toate conturile inregistrate dupa 1 noiembrie 2016.
LANG
/msg X set lang <optiune_limba> Poti schimba aceasta setare pentru ca X sa iti raspunda intr-o alta limba daca engleza nu este limba nativa. Optiunile de limba disponibile sunt:

 • AR – Araba
 • CA – Catalana
 • CH – Craciun
 • DK – Daneza
 • NL – Olandeza
 • EA – Paste
 • EN – Engleza
 • FR – Franceza
 • DE – Germana
 • IL – Ebraica
 • HU – Ungureste
 • IT – Italiana
 • NO – Novergiana
 • SV – Suedeza
 • PT – Portugheza
 • RO – Romana
 • ES – Spaniola
 • TR – Turca
 • GR – Greaca
 • HA – Halloween
 • SW – Star Wars
 • GOT – Game of Thrones

Cand setati o limba, utilizati codul de limba prescurtat.
Exemplu: /msg X set lang RO

NOADDUSER
/msg X set noadduser <on|off> Daca este activat, X nu va permite altor utilizatori sa te adauge pe canalele lor.
SHOWCOMMANDS
/msg X showcommands [#canal] Aceasta comanda iti va afisa toate comenzile disponibile la nivelul curent de acces pe canalul specificat.

Daca nu specifici un canal, X iti va arata doar comenzile disponibile pentru Access 0.

SHOWIGNORE
/msg X showignore X l-a ignorat pe unul dintre prietenii tai? Daca da, atunci utilizeaza aceasta comanda. Iti va afisa lista de ignorare a lui X si iti va spune cat timp trebuie sa astepte fiecare utilizator inainte de expirarea ignorarii.
SUPPORT
/msg X support <#canal> <yes|no> Daca utilizezi aceasta comanda si spui DA, vei sprijini cererea de inregistrare a unui canal. Daca spui NU, te vei opune inregistrarii acelui canal. Aceasta comanda poate fi utilizata numai pentru canalele cu o aplicatie valida.
SUSPENDME
/msg X suspendme <parola> Daca utilizezi aceasta comanda, contul tau va fi imediat suspendat. Nu vei putea sa mai utilizezi contul dupa ce acesta este suspendat si va trebui intrati pe canalul #usernames pentru a incepe procesul de desuspendare. Utilizeaza aceasta comanda cu precautie extrema. Este menita sa fie utilizata numai daca in cazul in care crezi ca user-ul tau a fost compromis si poate demonstra o astfel de reclamatie.
VERIFY
/msg X verify <nick> Daca nu esti sigur cu privire la starea unui utilizator in retea, aceasta comanda poate fi utilizata pentru a afla daca este conectat la X. Va afisa, de asemenea, daca este membru oficial al CService sau un IRC operator.

Cautare acces


Poti cauta acces-ul dupa user, nick sau pentru mai multi utilizatori printr-un model cu metacaracter. Acest lucru se face prin comanda ACCES. Cand se efectueaza o cautare, informatiile afisate includ

 • Nivelul de acces al utilizatorului
 • Automode-ul (daca este setat unul)
 • Statutul lor de suspendare si nivelul la care au fost suspendate (daca au fost suspendate)
 • Ultima data cand a fost vazut de X.

Daca exista mai mult de 15 rezultate, va trebui sa te conectezi la pagina web CService si utilizeaza link-ul „Channel Information” pentru a cauta canalul si pentru a vizualiza lista completa de accese.

De asemenea, poti combina optiunile disponibile pentru a obtine rezultate specifice.
/msg X access <#canal> <*|patern|user|=nicke> [-min ] [-max ] [-modif] [-none|-voice|-op]

Optiune Descriere Sintaxa
* Afiseaza toata lista de accese /msg X access <#canal> *
!@* patern Afiseaza nivelul de acces al tuturor userilor care se potrivesc cu modelul wildcard. /msg X access <#canal> <patern>
user Afiseaza nivelul de acces al unui singur user. /msg X access <#canal> <user>
=nick Afiseaza nivelul de acces al unui singur utilizator dupa nick. /msg X access <#canal> <=nick>
-min Afiseaza doar utilizatorii cu acces mai mare decat nivelul specificat. /msg X access <#canal> -min
-max Afiseaza doar utilizatorii cu acces mai mic decat nivelul specificat. /msg X access <#canal> -max
-op Afiseaza doar utilizatorii cu flag-ul AUTOMODE OP. /msg X access <#canal> -op
-voice Afiseaza doar utilizatorii cu flag-ul AUTOMODE VOICE. /msg X access <#canal> -voice
-none Afiseaza doar utilizatorii cu flag-ul AUTOMODE NONE. /msg X access <#canal> -none
-modif Afiseaza cine a modificat ultima data lista de accese. /msg X access <#canal> -modif

Durate


Ambele comenzi BAN si SUSPEND necesita o durata pentru a fi setate. Pentru a simplifica procesul, X va accepta formatele de timp citibile de catre utilizatori ca o durata valida. Consultati graficul de durate de mai jos pentru a intelege ce este acceptat de X.

Durata Exemplu Descriere
m 5m Aceasta durata este de 5 minute
h 1h Aceasta durata este de 1 ora.
d 30d Aceasta durata este de 30 de zile.
0 0 Aceasta durata este permanenta.