22.7 C
București
miercuri, 22 mai, 2024
Acasă Despre IRCopi

Despre IRCopi

Despre IRCopi si ce este un IRCop?

Termenul IRCop sta pentru IRC Operator, nu pentru un Politist de IRC sau Politist de mIRC. Este important pentru face a face distinctia dintre IRC si mIRC. Mirc-ul este un program folosit pentru a accesa IRC-ul, sunt multi alti clienti de IRC pe langa mIRC. Poate desigur sa se refere la fel de bine la un operator. IRCopii sunt utilizatori care au acces la comenzi ce le permit sa administreze serverul lor sau reteaua. Ei au mai multa experienta cu IRC-ul si reteaua DesireNET decat majoritatea utilizatorilor si sunt calificati (teoretic) pentru situatiile problematice. De notat ca toti sunt voluntari si nu sunt platiti pentru munca lor, deci nu e nimeni obligat sa va asculte “problemele”.

Care sunt responsabilitatile unui IRCop?

Principala fuctie a unui IRCop este de a vedea ce se-ntampla pe serverul lor si toata reteaua, daca totul ruleaza asa cum trebuie. Aceasta include stergerea clonelor, floodarea, reclama masiva (spamul), deconectarea si reconectarea serverelor pentru a fixa intarzierea (lag) sau cand pica conexiunea dintre servere (netsplit).
Un IRCop poate desigur sa aleaga pentru a pierde ceva din timpul lor ajutand utilizatorii. De exemplu, unul dintre cele mai frecvente motive pentru cautarea unui IRCop este ca v-ati uitat parola. Ar trebui sa fie notat ca un IRCop nu este aici pentru a fi cerut ca sa ajute utilizatorii chiar daca el este incurajat de catre administratia noastra (DesireNET).

Ce nu ar trebui sa faca un IRCop?

Contrar credintei obisnuite, IRCopii nu pot face doar ceea ce simt. Au fost alesi ca operatori pentru binele serverului lor si al retelei (DesireNET), ca atare, sunt asteptati sa respecte regulile si sa se comporte intr-o maniera responsabila corespunzatoare statutului lor.
IRCopii nu vor incepe sa stearga/fure numele unui utilizator pentru a se distra, aceeasi regula se aplica si pentru canalele care nu le apartin. Tot ceea ce fac este inregistrat si orice actiune abuziva este tratata sever (mai putin de Fotomodelu, el iarta tot). Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca IRCopii nu vor lua masuri impotriva utilizatorilor abuzivi, fie ca sunt spammeri, clone, abuzatori de acces sau alti utilizatori “problematici”. Exista, de asemenea, mituri care implica “puteri” care nu exista. De exemplu, un IRCop nu poate sa vada conversatia privata a cuiva.

Care sunt diferitele “tipuri” de IRCop?

IRCopii nu au acelasi tip de acces/nivel. Exista nivele diferite si fiecare nivel in parte are contine comenzi diferite. In general un nivel superior are acces si la comenzile nivelului anterior (cu exceptia adminilor de server). De asemenea, cu cat nivelul este mai mare cu atat cresc si responsabilitatile. Urmatoarele subiecte ar trebuie sa clarifice care sunt acele nivele de IRCop si ce reprezinta fiecare in parte.

Operator Local

Un IRCop local apare ca este un oper atunci cand dai WHOIS pe numele respectiv. Au abilitatea de a seta gline doar pe serverul unde au acces, de a deconecta utilizatori de pe server (kill), de a vedea utilizatorii care seteaza +i si alte abilitati limitate. Un IRCop local nu trebuie neaparat sa aiba acces global la X.
Mai pe scurt, operatorii locali au acces numai pe serverul lor particular si nu toata reteaua.

Operator Global


Un IRCop global poate seta un gline global indiferent pe ce server se afla utilizatorul respectiv. Un IRCop global afecteaza toate reteaua prin actiunile lui.

Administrator de Server

Un Administrator de Server este cel care detine sau are acces total la un server sau mai multe. Ei sunt responsabili pentru Operatorii care au acces la serverul lui si bunastarea serverului in general. Pot sa fie maxim doi Administratori de Server pentru un server.

Administrator de Retea

Un Administrator de Retea este responsabil pentru intreaga retea (DesireNET). Ei au acces la toate sau la majoritatea serverelor, se ocupa de mentinerea Serviciilor, Webchat, Website si tot ce tine de retea. DesireNET exista si a ajuns aici datorita lor, avand un total acces peste tot.

Cum pot sa fac o plangere despre un IRCop?
O reclamatie referitoare la un IRCop ar trebui sa fie indreptata intotdeauna catre administratorul serverului de pe care apartin. Pentru a gasi numele administratorului, accesati Lista de Servere pentru mai multe informații.

Veti putea vedea toate serverele DesireNET si Administratorul lor prin linkul pe care l-am mentionat mai sus. De asemenea puteti naviga prin Sectiunea Staff DesireNET care ar trebui sa contina lista cu IRCopi, acceseaza numele lui si adauga un Review.

In ultima instanta poti accesa nick-ul Fotomodelu. Cand scrii o plangere, te rog sa fii politicos si explica situatia cat mai in detaliat posibil. Daca vrei ca plangerea ta sa fie luata in serios.